Toen ik net kon fietsen moest er een knijper met een speelkaart tegen mijn spaken aan. ikke Op mijn 14e kocht ik mijn eerste brommer en op mijn 16e reed ik door heel Nederland met diverse exemplaren. Het gevoel van vrijheid was verslavend, en werd in mijn geheugen gebrand.

Op mijn 18e haalde ik mijn autorijbewijs, maar niet lang daarna ook voor de motor. De eerste keer naar het buitenland was een rit naar Luxemburg. Georganiseerde reizen hebben voordelen, maar het jaar daarna in de Eifel merkten we dat je geen kant op kunt als je de hele week vanuit een hotel vertrekt. Als je op de bonnefooi rijdt, maak je meer mee. Je weet immers nooit waar je terecht komt. Dat betekent niet dat je niks voorbereidt, zoeken naar mooie wegen en vergezichten kun je prima voorbereiden, alleen hoe ver je iedere dag komt maakt niet uit.

Later gingen we met een grotere groepen, maar met maximaal 6 personen, anders kun je lastig een hotel vinden. De herinneringen die we uit deze reizen haalden hebben we vastgelegd op deze site, zodat we dat kunnen delen. Net als al het andere wat komt kijken bij deze passie.

Bedankt voor het lezen!

In een auto kijk je naar een scherm, op een motor zit je in de film