browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Tips

Na een aantal motorvakanties ontdek je wat voor jezelf een goede manier van reizen is en wat je mee moet nemen. Hieronder vind je een aantal tips voor een geslaagde motorvakantie.

Tip 1 :Boek nooit een accommodatie vooraf.

Voorpret is leuk, daarbij hoort ook het uitzoeken van een bestemming. Maar in de praktijk kan een accommodatie behoorlijk tegenvallen. Ook het weer kan tegenvallen en aangezien het doel van je bestemming de reis op zich is kun je een betere plek zoeken. Je kunt de hotelkamer of camping dan zelf even bekijken voordat je ja zegt. Je kunt ook even op internet opzoeken waar het mooie weer is. Als een een week lang aan een slechte accommodatie vast zit met slecht weer is je vakantie naar de knoppen.
Denk niet dat je geen plek vindt in een hotel in Europa. Onze ervaring is dat er altijd wel een aantal kamers vrij zijn en dat de prijzen enorm meevallen, in 90% van de gevallen is het de eerste keer al raak. Daarnaast  draagt het bij aan het avontuur, je weet nooit waar je ‘s avonds slaapt!

Tip2:Hoe slechter de voorbereiding, hoe beter het avontuur

Avontuur kan positief zijn en negatief, laten we er vanuit gaan dat we het negatieve avontuur niet op willen zoeken, dus met een bijna lege tank vertrekken bedoel ik daar niet mee.
Bepaal van tevoren welk gebied je wilt zien met een aantal hoogtepunten, maar leg niets vast, zie Tip1. Bepaal ‘s morgens waar je ongeveer heen wilt en stippel dan de route uit. Dan kun je rekening houden met het weer of hoe moe je bent opgestaan.

Tip3: Reis niet met een te grote groep

Helemaal als je op de bonnefooi gaat, is het verstandig om de groep niet te groot te maken. Zelf houden we een maximale grootte aan van 6 motoren. Bij het zoeken van een hotel of camping kan dat namelijk een belemmering vormen. Rijden in een grote groep veroorzaakt ook vaak ongelukken, helemaal als je langere tijd geconcentreerd moet rijden.

Tip 4: Travel lean

Het zal vaak gezegd zijn, maar zo min mogelijk meenemen is wel een kunst. Helemaal als je gaat camperen is dat een grote opgave. Ruimte besparen kan op vele manieren, zo kun je bij de drogist mini’s kopen om ruimte te besparen in je toilettas.  Bedenk dat je je motorkleding het meest aan hebt, dus veel kleding hoef je niet mee te nemen. Neem het minimale aan gereedschap mee en berg dit op onder het zadel als daar ruimte voor is. Verdeel ook wat bagage onder de medereizigers: niet iedereen heeft een verbanddoos nodig, één is wel genoeg. Pak eerst de grote dingen en in als laatste de kleinere dingen, je kunt goed proppen met sokken en ondergoed.

 Tip 5:Vermijd hoofdwegen en neem een kaart mee!

De meeste motorreizigers nemen tegenwoordig navigatie mee. Stel je navigatie zo in dat je snelwegen en hoofdwegen vermijd, zo kom je op de mooiste en meest verrassende plekken. Maar vergeet ook geen kaart, dan heb je nog overzicht waar je bent en heb je gauw door dat je niet verkeerd rijdt. Als je navigatie ermee ophoudt, dan kom je ook nog op je bestemming…

Share This:


2 Responses to Tips

 1. Henk

  Dag Motorreiziger,
  Wij zijn van plan om in de zomervakantie (2020) een motorvakantie door Ierland te maken. Iets zoals je beschrijft op je site denk ik.
  Vorig jaar zijn we in de Eifel geweest en hadden daar toch af en toe moeite om een volgend hotel/pension te vinden. Hoe doe jij dat dan? Rijd je de route en kijk je dan aan het einde van de rit of daar in de buurt een hotel/inn of zo is of bepaal je dat vóór dat je de route gaat rijden? Ik ga met mijn vrouw en het lijkt ons leuk om ook wat overnachtingen te plannen op favoriete motorrijder hotels/in’s/B&B’s heb je daar ervaring mee? tips? We willen uit en thuis er 14 dagen over doen.
  Met vriendelijke groet, H.Vrij

  • admin

   Leuk om te horen! Wij reden meestal op de bonnefooi en zoeken dan op de telefoon of via de garmin op een hotel in de buurt. ZO kun je stoppen als je er klaar mee bent, of de route aanpassen indien nodig. Dit is wat ons betreft avontuurlijker. Qua routeplnaning gebruik ik meestal tyre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.